Loading...
Traduceri analize medicale 2020-12-01T23:50:41+02:00

Traduceri analize medicale si documente medicale

Activ Traduceri efectueaza traduceri de analize medicale pentru persoanele care doresc sa se trateze la clinici sau spitale din strainatate. Pana in prezent am efectuat numeroase traduceri de documente medicale necesare pentru a solicita o a doua opinie medicala de la medici din strainatate, pentru evaluare initiala sau pentru internare si tratament in spitale de renume, printre care enumeram: Centrul Medical AnadoluSpitalul General Municipal din Viena si altele.

Activ Traduceri va ofera posibilitatea de a beneficia de traduceri medicale efectuate de catre medici sau de catre traducatori autorizati cu studii superioare de specialitate (medicina sau farmacie). Coordonatorul departamentului nostru de traduceri medicale este Dr. Predosanu Marilena, traducator certificat pentru combinatiile de limbi engleza-romana si spaniola-romana in domeniul medicina-farmacie.

De ce credem ca traducerile medicale specializate trebuie efectuate de catre medici sau cel putin revizuite de catre un medic?    citeste mai mult aici…

Am tradus pana in prezent un numar mare de analize medicale provenite de la cele mai importante clinici medicale din Romania: Synevo, Medlife, reteaua privata de sanatate Regina Maria, Gral Medical, Sanador, etc.. De asemenea, am tradus un numar mare de scrisori medicale, rapoarte RMN, CT, PET/CT, radiografii, ecografii, analize biochimice ale sangelui, rezultate histopatologice (biopsii), examene imunohistochimice, examene endoscopice, etc., de la cele mai importante spitale din tara noastra.

La cerere efectuam si traduceri medicale autorizate(traduceri certificate de catre un traducator autorizat) si traduceri medicale legalizate (traduceri cu legalizare notariala) pentru intocmirea documentatiei necesare pentru decontarea cheltuielilor cu tratamentele medicale din strainatate. Decontarea acestor cheltuieli se face prin completarea si depunerea formularului E112.

Pentru a obtine o estimare de pret pentru traducerea de analize medicale este necesar sa ne trimiteti pe email toate documentele. Trimiterea documentelor se poate realiza in doua moduri fie utilizand formularul de estimare pret traduceri fie direct pe email la . Documentele pot fi trimise scanate in format ”.jpg”, ”.tiff”, etc. sau in format PDF. Daca nu aveti posibilitatea de a scana documentele medicale puteti sa le fotografiati cu un aparat foto digital.

In cazul in care scanati documentele, va rugam sa le scanati la o rezolutie de minim 200 dpi pentru a avea o calitate corespunzatoare. Documentele medicale scrise de mana trebuie scanate in conditii bune astfel incat textul sa fie lizibil.

Cum se calculeaza pretul pentru o traducere medicala?

Pretul pentru traducerea documentelor medicale se stabileste per pagina iar 1 pagina = 2000 de caractere cu spatii in limba tinta (limba in care se efectueaza traducerea). Noi luam in considerare numai textul scris si nu numarul de pagini fizice astfel incat dvs. platiti numai traducerea textului.

Taxarea este de minim 1 pagina iar ceea ce depaseste 1 pagina nu se rotunjeste. Spre exemplu, daca in urma traducerii unui document medical au rezultat 3600 de caractere cu spatii, dvs. achitati 1,8 pagini si nu 2 pagini. Numarul de caractere cu spatii se poate obtine utilizand optiunea Word Count din Tools/Microsoft Word. Pretul per pagina se stabileste in functie de dificultatea textului, volumul de tradus si lizibilitatea textului (in cazul traducerilor scrise de mana).

Combinatii de limbi disponibile pentru traduceri de analize si documente medicale:

  • Traduceri medicale engleza-romana, romana-engleza,
  • Traduceri medicale germana-romana, romana-germana,
  • Traduceri medicale spaniola-romana, romana-spaniola,
  • Traduceri medicale italiana-romana, romana-italiana,
  • Traduceri medicale franceza-romana, romana-franceza,
  • Traduceri medicale rusa-romana, romana-rusa,
  • Traduceri medicale maghiara-romana, romana-maghiara,
  • Traduceri medicale turca-romana, romana-turca,
  • Traduceri medicale portugheza-romana*

*In curand vor fi disponibile si alte limbi pentru care oferim servicii de traduceri medicale. Pentru a va asigura ca oferim servicii in limba solicitata de dvs. va rugam sa ne contactati.

Dr. Marilena Predosanu

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).