Home Contact FAQ
traduceri tehnice traduceri autorizate
  De ce noi Servicii Preţuri Joburi Adauga la favorite

PRODUSE SI SERVICII
servicii traduceri

INTERPRETARE CONSECUTIVA

      Prin interpretare consecutiva se intelege actul de redare in sectiuni sau consecutiv a unui discurs, in timpul unor pauze scurte facute de catre vorbitor. In timp ce vorbitorul isi continua expunerea, in functie de lungimea sectiunilor discursului, interpretul memoreaza sau chiar poate lua notite, iar cand vorbitorul se opreste, interpretul comunica in limba tinta ceea ce s-a spus.
      Interpretarea consecutiva este des folosita in intalniri de afaceri, mese de lucru, vizite oficiale, la tribunal , in fata unei autoritati a statului sau chiar la o vizita medicala.

      Interpretarea consecutiva nu necesita echipamente speciale. Atunci cand interpretarea se face in fata unui grup mai mare de persoane este de preferat folosirea unui microfon si a unei instalatii audio.

      Interpretarea consecutiva nu va fi confundata cu traducerea. Desi sunt foarte asemanatoare, cele doua proceduri se diferentiaza, in principal, prin metodologie. Spre deosebire de traducator, interpretul profesionist lucreaza cu mesaje fugitive care trebuie sa fie redate instantaneu. Acest gen de exercitiu ii lasa putin timp pentru reflectie si alegerea stilului, acesta trebuind sa reactioneze rapid bazandu-se doar pe reflexele pe care le-a dobandit in timpul formarii sale profesionale. Asadar interpretul lucreaza in timp real si in contact direct cu vorbitorul si cu destinatarul mesajului.
      Interpretul trebuie sa aiba capacitatea de a reda cu fidelitate si corectitudine in si din limba straina in limba romana discursurile rostite, utilizand acelasi ton si nivel al limbii sursa, fara a adauga sau a elimina ceva din discursul sursa.
      In Romania, in fata autoritatilor statului, este obligatorie utilizarea serviciilor unui interpret autorizat. Interpretii autorizati ai firmei noastre va pot asista la semnarea unor documente in fata notarului public, a ofiterului starii civile sau a altor autoritati ale statului, in cazul in care una dintre parti nu este cetatean roman. De asemenea echipa noastra de interpreti profesionisti va poate asista in cadrul intalnirilor de afaceri, seminariilor sau a altor evenimente.

      Serviciile de interpretare consecutiva ale SC ACTIV INTEREXPO SRL sunt disponibile pentru 27 de limbi. Atunci cand sunati sau ne trimiteti un e-mail pentru a comanda servicii de interpretariat va rugam sa ne comunicati, in masura posibilitatilor, urmatoarele informatii:
      - data si ora la care aveti nevoie de serviciile de interpretare consecutiva;
      - limba sau limbile pentru care solicitati aceste servicii ;
      - locul unde va avea loc evenimentul.

      Recomandam sa efectuati progamari din timp, deoarece interpretii buni au programul foarte incarcat. Pentru a rezerva serviciile unui interpret este necesar sa platiti un avans de 25% din valoare estimata a acestora.

      Mai multe informatii si cea mai buna oferta de preturi pentru servicii de interpretare consecutiva veti primi daca ne contactati.
      

Interpreti oferiti de ACTIV TRADUCERI:

Interpret romana engleza, engleza romana

Interpret romana franceza, franceza romana

Interpret romana italiana, italiana romana

Interpret romana spaniola, interpret spaniola romana

Interpret romana germana, germana romana

Interpret romana portugheza, portugheza romana

Interpret romana portugheza, portugheza romana

Interpret romana rusa, rusa romana

Interpret romana ucraineana, ucraineana romana

Interpret romana polona, polona romana

Interpret romana maghiara, maghiara romana

Interpret romana bulgara, bulgara romana

Interpret romana greaca, greaca romana

Interpret romana turca, turca romana

Interpret romana daneza, daneza romana

Interpret romana suedeza, suedeza romana

Interpret romana finlandeza, finlandeza romana

Interpret romana olandeza, olandeza romana

Interpret romana norvegiana, norvegiana romana

Interpret romana sarba, sarba romana

Interpret romana croata, croata romana

Interpret romana slovaca, slovaca romana

Interpret romana slovena, slovena romana

Interpret romana ceha, ceha romana

Interpret romana araba, araba romana

Interpret romana ebraica, ebraica romana

Interpret romana chineza, chineza romana

Interpret romana japoneza, japoneza romana

      itbox"   Director Web Premium!